Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ | |
Όλα ξεκίνησαν το 1966…και από τότε φροντίζουμε τους πελάτες όπως τους καλεσμένους μας στο σπίτι! | |
Τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και κυρίως στις αστικές περιοχές, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της κάθε μορφής εστίασης εκτός κατοικίας. Αυτό προέκυψε από τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην εργασία και τη βελτίωση των εισοδημάτων. Επίσης το φαγητό εκτός κατοικίας συνδυάστηκε με την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση και τις κοινωνικές επαφές. Οι δαπάνες των ευρωπαϊκών νοικοκυριών για την εστίαση εκτός κατοικίας κυμαίνονται από 25% ως 35% των συνολικών δαπανών. | |
Όπως σε κάθε κλάδο, έτσι και στην εστίαση, τα μεγαλύτερα έσοδα αλλά και τη μεγαλύτερη διάρκεια και επιτυχία έχουν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται σε μια μεγάλη αλυσίδα. Άλλωστε, γενικότερα αποδεικνύεται από έρευνες ότι το 65% των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται αυτόνομα, οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό και κλείσιμο μέσα σε μια πενταετία. Αντίθετα, τα καταστήματα που εντάσσονται σε μια αλυσίδα έχουν βιωσιμότητα σε ποσοστό που αγγίζει το 97%. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, φαίνεται ότι το καταναλωτικό κοινό, σε ποσοστό 67%, προτιμάει τα επώνυμα καταστήματα. Άλλωστε, όποιος ενταχθεί σε μια αλυσίδα, απολαμβάνει όλες τις συνθήκες μιας αυτόνομης επιχείρησης, αλλά και τα προνόμια μιας μεγάλης εταιρίας. | |
Σύνθημα μας: Η ισχύς εν τη ενώσει... | |
H αλυσίδα μας με την πολύχρονη πείρα έχει αποκτήσει πολύτιμη τεχνογνωσία και έτσι μπορούμε να προσφέρουμε στον franchisee ασφάλεια. Μπορούμε να τον προστατεύσουμε από ενδεχόμενα λάθη και να τον υποστηρίξουμε στη λειτουργία της επιχείρησης του καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. | |
Ο Όμιλος μας έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη δημιουργία ή συνεργασία των πιο επώνυμων και πετυχημένων εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης (Le Foyer, San Lorenzo, Prison, Mercedes, Ειρηνικός, Empire, Must, Βαρελάδικο, Tango, Prime, Envy, Destijl κ.ά.). | |
Το κατάστημα στην πλατεία Κάραβελ ήταν o πρώτος κρίκος της αλυσίδας Palmie bistro. | |
Τα επόμενα χρόνια, μετά την επιτυχία του πρώτου καταστήματος, επενδύσαμε ξανά και ξανά στην ίδια ιδέα, προσθέτοντας νέους κρίκους στην αλυσίδα. Η πορεία αυτή, σε συνδυασμό με τον προσανατολισμό στην απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη, είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδοχή του κόσμου και τη μεγάλη επιτυχία. | |
Παράλληλα, η συσσωρευμένη πείρα και το οργανωμένο management επέφεραν συνεχείς βελτιώσεις στο concept, καθώς και στη δημιουργία υποδομής και οργάνωσης που ελάχιστες αλυσίδες διαθέτουν. | |
Η λύση που προσφέρουμε είναι καθετοποιημένη πλέον. Εκπαιδεύουμε συνεχώς το προσωπικό μας στην Palmie academy και διασφαλίζουμε την ποιότητα και την σταθερότητα των προϊόντων μας μέσω της πρότυπης μονάδας παραγωγής και τροφοδοσίας, της Palmie gastronomy. Η Palmie gastronomy βρίσκεται στον Αυλώνα Αττικής. | |
Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη της αλυσίδας, προσφέροντας τη δυνατότητα απόκτησης μιας σίγουρης και αποδοτικής επιχείρησης, σε επενδυτές με όραμα, προσωπικότητα και ομαδικό πνεύμα. | |
Γιώργος Κουτρουλιάς Πρόεδρος του Ομίλου Palmie bistro |
Η ΙΔΕΑ ΑΠΛΗ, ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΕ... ΑΝΑΓΚΗ | |
Δημιουργήσαμε ευχάριστους, ατμοσφαιρικούς χώρους που ο καταναλωτής επισκέπτεται κάθε ώρα, κάθε μέρα, όλη μέρα για απολαυστικό καφέ, γεύμα, παγωτό, δείπνο, ή ποτό, απολαμβάνει υψηλή ποιότητα σε φαγητό και υπηρεσίες σε προσιτές τιμές. Η ιδέα αυτή στηρίχθηκε πάνω σε αξιόπιστες έρευνες εξειδικευμένων εταιριών που εγγυήθηκαν την απόλυτη επιτυχία της. | |
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ | |
Στόχος μας ήταν και είναι η πλήρης ικανοποίηση του πελάτη. Την αρχή αυτή την ακολουθούμε πιστά και αυτός είναι ο λόγος που οι πελάτες μας θεωρούν τα Palmie bistro "στέκι" τους, αφού απολαμβάνουν: Εύγευστο φαγητό, Ευγενικό και γρήγορο σέρβις, Ομορφη ατμόσφαιρα, Προσιτές τιμές. Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ |
|
Τα καταστήματα ακολουθούν ένα συγκεκριμένο ύφος και εμφάνιση με κοινά γνωρίσματα, αλλά παράλληλα προσαρμόζονται κάθε φορά στα χαρακτηριστικά της εκάστοτε περιοχής. Έτσι επιτυγχάνεται ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα χωρίς αυστηρά στυλιστικά πρότυπα. |
ΟΡΓΑΝΩΣΗ | |
Ο Όμιλος έχει δημιουργήσει δομές σε όλα τα επίπεδα ώστε να επιτυγχάνεται η εισαγωγή του νέου καταστήματος χωρίς δυσκολία, και αυτό οφείλεται στην πολύχρονη λειτουργία των εταιρικών καταστημάτων με συνθήκες και συστήματα Franchise. | |
Η εταιρία έχει να παρουσιάσει ένα πλήρες οργανόγραμμα στη διοίκηση, τη Palmie academy και τα καταστήματα, όπου ο κάθε εργαζόμενος γνωρίζει ακριβώς τις αρμοδιότητές του και έτσι συνολικά επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα στην έρευνα, τη λειτουργία, τη διοίκηση, τα κέρδη. | |
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ | |
Οι άνθρωποί μας είναι... η δύναμή μας. Η εταιρία έχει κινητήριο μοχλό λειτουργίας, υποστήριξης και ανάπτυξης νέους ανθρώπους, τόσο στις διοικητικές θέσεις όσο και στα καταστήματα, με προσωπικό ενδιαφέρον και κίνητρο να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της μαζικής εστίασης. | |
Η Διεύθυνση Μarketing, η Διεύθυνση Ανάπτυξης και η Διεύθυνση Υποστήριξης Δικτύου είναι, ειδικά τον πρώτο καιρό, δίπλα στο νέο συνεργάτη για κάθε στήριξη και βοήθεια που θα χρειαστεί.. | |
ΕΡΕΥΝΑ | |
Το σημαντικότερο στοιχείο που καθιστά εξελίξιμη την αλυσίδα είναι το γεγονός ότι όλοι οι συνεργάτες ωθούνται να παρουσιάζουν και να διατυπώνουν μέσω ειδικών διαδικασιών νέες ιδέες για το φαγητό, το σέρβις και τη λειτουργία, ώστε εκείνες που θα ξεχωρίσουν ως επιτυχείς, να ενταχθούν στο σύστημα. Η απόφαση του Ομίλου για ανάπτυξη με τη μέθοδο Franchising στηρίχθηκε σε επιστημονικές έρευνες, που πιστοποίησαν ότι το σύστημα Franchise των Palmie bistro μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί, διότι το αποδέχεται και το ζητά ο καταναλωτής, αλλά και γιατί έχει μεγάλες αποδόσεις και κερδοϊκανότητα. | |
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | |
Βασιστήκαμε στη μακρόχρονη εμπειρία μας στους χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας και δημιουργήσαμε το πρότυπο Κέντρο Εστιατορικών Σπουδών Palmie academy. | |
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε άξιους και ικανούς επαγγελματίες στο χώρο, θέτοντας υψηλές προδιαγραφές στην ποιότητα εκπαίδευσης των Franchisees μας τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, μεταφέροντάς τους την τεχνογνωσία μας. Κάθε νέος συνεργάτης εκπαιδεύεται στο πιλοτικό κατάστημα της αλυσίδας κάτω από πραγματικές συνθήκες λειτουργίας πριν ανοίξει το δικό του κατάστημα. | |
Η εκπαίδευση φυσικά δεν σταματάει ποτέ, γι' αυτό και η εταιρία έχει συντάξει εύχρηστα εγχειρίδια, γραμμένα σε απλή ελληνική γλώσσα, με κάθε λεπτομέρεια και πληροφορία για θέματα δημιουργίας, λειτουργίας και διαχείρισης ενός εστιατορίου Palmie bistro. |
ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ...ΤΥΠΟ | |||||||||||||||||
Όλα τα προτεινόμενα καταστήματα πρέπει να έχουν την έγκριση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της επιχείρησης. Η εξειδικευμένη κατάρτιση των στελεχών βοηθά τους επιχειρηματίες στην αξιολόγηση των περιοχών και στην επιλογή της καλύτερης διαθέσιμης τοποθεσίας. Η εταιρία παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και είναι δίπλα στους συνεργάτες της για την άρτια οργάνωση των προτεινόμενων καταστημάτων. | |||||||||||||||||
Οι παράγοντες που εξετάζονται σχολαστικά είναι οι εξής: - Εξέλιξη τοπικής αγοράς. - Προοπτικές ανάπτυξης. - Σύνθεση πληθυσμού - Κοινωνικά χαρακτηριστικά. - Επαγγέλματα και μέσα εισοδήματα. - Διασπορά ή πυκνότητα περιοχής. - Πολυσυλλεκτικότητα. - Συγκοινωνίες. - Ανταγωνισμός και αποδοτικότητα άλλων αλυσίδων κ.λπ. |
|||||||||||||||||
Όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκάστοτε περιοχής και του υποψήφιου καταστήματος μελετώνται με ιδιαίτερη προσοχή, υποβοηθώντας τον Franchisee να διασφαλίσει τη μέγιστη αποδοτικότητα της επένδυσής του. | |||||||||||||||||
Όλα τα καταστήματα, για να ενταχθούν στην αλυσίδα Palmie bistro, θα πρέπει να βρίσκονται σε κεντρική θέση, κοντά στον ανταγωνισμό και να μπορούν να λάβουν άδεια λειτουργίας και έγκριση από Δήμο, κ.λπ. | |||||||||||||||||
Το πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και το μέγεθος της εκάστοτε αγοράς, προβλέπει τρεις τύπους καταστημάτων:
|
Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ FRANCHISEE | |
Από τον νέο συνεργάτη απαιτούνται συγκεκριμένα προσόντα τα οποία είναι απαραίτητα, για να υπάρχει διάρκεια, ικανοποίηση και επιτυχία και στις δύο πλευρές. Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι το κέρδος του συνεργάτη μας θα φέρει κέρδη και στον Ομιλο. Γι' αυτό θα πρέπει ο νέος συνεργάτης να έχει ήθος, ποιότητα ως άνθρωπος, καλή επικοινωνία, οικονομική δυνατότητα επένδυσης και να είναι σίγουρος ότι θέλει να ασχοληθεί ενεργά με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. | |
TA BHMATA | |
- Δέσμευση περιοχής για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Αν δεν έχετε κατάλληλο χώρο - Βοήθεια στην εξεύρεση χώρου Αν έχετε χώρο - Αξιολόγηση καταλληλότητας. - Αγορά ή ενοικίαση επαγγελματικού χώρου. - Υπογραφή σύμβασης και μεταβιβάσεις εταιρικών σημάτων. - Έναρξη διαδικασιών για παραλαβή αδειών. - Εκπόνηση σχεδίων και έναρξη κατασκευαστικών εργασιών διαμόρφωσης χώρου. - Παραγγελίες πάγιου εξοπλισμού. - Εκπαίδευση. |
|
και καλορίζικο... το δικό σας Palmie bistro! |
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ | |||
franchise | |||